Vår elektroniska körjournal togs fram för att det är alldeles för krångligt för bilförare att göra sina körjournaler, ofta så skrivs de för hand, ibland skrivs de inte alls.

Tanken är att ge företag ett alternativ till den tidskrävande körjournalen som skrivs för hand. Anställda kan sätta av mer tid till vinstgenerande arbete som gynnar företaget då den anställde kan plocka hem den där stora viktiga ordern på fredagseftermiddagen istället för att försöka fylla i sin körjournal i sista minuten, eller helt enkelt för att ta bort ett onödigt och tidskrävande moment från det vardagliga arbetet.

Vi har över 7000 nöjda företag i Sverige som kunder. Enheten är gjord för att användas, det medföljer smidiga tillbehör till enheten så att den enkelt kan fästas med dubbelhäftande kardborre i och därmed en extremt smidig installation. Det är bara att starta vår elektroniska körjournal en gång och lägga den i bilen sedan sköter den alla start och stopp själv, när man vill ha körjournalen så stoppar man bara in den i datorn för över informationen till det medföljande programmet.

Vad ingår?

  • USB-Sladd för överföring av resor till dator samt laddning
  • Silikonskal för extra skydd till enheten
  • Dubbelhäftande kardborre för enkel infästning i bilen
  • Support
  • Uppdateringar till programvara
  • 2 års garanti

 

Används yrkesbilarna för privata resor?
Skenar kostnaderna för drivmedel och fordon iväg nu när det är rekordpris på bränsle?
Kämpar ni fortfarande med att få de handskrivna körjournalerna gjorda?

Gotime är Sveriges ledande leverantör av elektroniska körjournaler utan månadsavgifter.
Genom en smart teknisk lösning dokumenterar körjournalen alla körningar automatiskt via GPS på det interna minnet, varken företag eller anställda riskerar en skattesmäll. Minska på era drivmedelskostnader och öka servicen mot era kunder.
Körjournalen fås ut genom att koppla in enheten till datorn och den är fullt redigerbar om man t.ex. inte vill ta bort adressen för privata resor. Det är inget SIM-kort i enheten och det är en av anledningarna till varför vi inte tar ut någon månadskostnad.

Det är inga månadsavgifter eller andra avgifter, enheten köps genom vår hemsida och leveranstiden är ca 1-3 arbetsdagar och levereras direkt till dörren på ert företag med Posten. Bara att ladda enheten sen är det bara att köra!
Ingen installation på verkstad krävs, den extremt lilla trådlösa enheten fästs med kardborre där du själv önskar öppet i bilen.

Den lilla X-Route enheten sparar automatiskt alla dina resor och stopp i en samlad körjournal, automatiskt och godkänt av Skatteverket!

 


 

Det går att koppla enheten till 12V med den medföljande USB-kabeln så att enheten sätts på tillsammans med tändningen samt får konstant laddning men då måste enheten ändras från att sättas på genom rörelse som är standard.

Batteritiden vid loggning av position var 5:e sekund:
1h körning per dag = 4 veckor
2h körning per dag = 2 veckor
Det går i programmet att ändra enhetens loggning till t.ex. 10 sekunder för att dubbla batteritiden samt minnet.

Enhetens minne klarar att lagra flera månaders körning innan den måste tömmas. Körs inte bilen så drar det varken på batteri eller det inbyggda minnet då enheten automatiskt sätts i standby läge och väntar tålmodigt på nästa resa med bilen.

 

Elektronisk körjournal Excel

Körjournalen i Excel, här går det att redigera sina resor efter att den exporterats ut från vårt program.
Körjournalen ser likadan ut i vårt medföljande program och där väljer man vilka uppgifter samt vilka datum som ska exporteras, det går också att redigera resor direkt i programmet.


 

Vi har tagit fram den enligt oss smartaste och mest prisvärda elektroniska körjournalen på marknaden, med ett pris på 2990:- över en beräknad livstid på ca 8-10 år motsvarar ett pris på 24-31 kr per månad om man slår ut det, det är en extremt billig försäkring för att se till att inte få stora bötesbelopp från Skatteverket!

Gör som över 7000 företag i Sverige och släng pappersjournalerna om de ens finns och skaffa en elektronisk körjournal från oss på Gotime, vi är det självklara valet prismässigt och funktionsmässigt för alla företag med bilar i Sverige.

Vi är de enda på marknaden som erbjuder en helt ren elektronisk körjournal utan månadskostnader!

X-route Elektronisk körjournal

Dimension 3.8 cm x 3.8 cm x 1.3 cm (mindre än en liten tändsticksask)
Vikt 36.8 g
Chip SiRF StarIII lågenergi chip (samma som Garmin & TomTom använder)
Antenn Inbyggd GPS patch antenn
Batteri Kraftfullt 750 mAh Lithium-ion batteri
LED-lampor Blå & Röd
Kall start < 25 sekunder
Varm start < 1 sekund
Anslutningsgränssnitt USB 1.1 för PC anslutning
Arbetstemperatur -20 °C till + 50 °C
Vattentålig Ja
Rörelsesensor Ja
Operativsystem Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 samt 10.
Funktionalitet till Mac kommer inom kort, fungerar idag med Boot Camp, VMware och liknande tjänster för att få Windows på en Mac.
Horisontal Positionsnoggrannhet Hastighetsnoggrannhet Tid för första fixering Mottagare Känslighet Effekt System Integration
Autonom <2.5 m Hastighet <0.01 m/s Het start - Autonom <1s Spårning - L1, CA kod Autonom anskaffning -142 dBm Kontinuerlig autonom drift - 62 mW I/O gränssnitt - UART
SBAS <2.0m Kurs <0.01° Varm start - Autonom <25 s Kanaler - upp till 20 Spårning -159 dBm TricklePower - 40 mW Extern referensklocka - 16.369 och 26 MHz
Kall start - Autonom <35s Maximal uppdateringsfrekvens - 1 Hz RTC input - 32.768 kHz
Med SiRFnstantFix - 5s Maximal höjd/hastighet - <18 288 m /<1 151 km h
Protokoll som stöds - SiRF Binary, NMEA